Skip to content
Man recording.
Course

Mediakursen – Inspelning för utbildning och forskning

Self-paced

Enrol

Full course description

Mediakursen tar ca 2-4 timmar att genomföra och är en kurs som rör inspelningar för utbildning och forskning. Vi som har byggt upp denna kurs är pedagogiska utvecklare och studiotekniker som arbetar på Inspelningsstudio Blåsenhus på Uppsala universitet.

Innehåll: På kursen får du ta del av samtliga steg för att skapa en inspelning - från planeringsstadiet till en faktisk inspelning och även hur du engagerar din målgrupp och bäddar in en inspelning på en kurs. Du kommer att få se exempel på inspelningar som har gjorts i studion och ta del av våra erfarenheter från möten med användare i studion.

För vem: Denna kurs riktar sig till dig som är nyfiken på att börja skapa undervisningsmaterial i form av inspelningar men också till dig som har tidigare erfarenheter av att skapa inspelningar och nu är intresserad av att ta nästa steg.

Mål: Efter genomförd kurs är målet att du har utvecklat kunskaper, färdigheter och förhållningssätt som är nödvändiga för val och produktion av högkvalitativ media för högre utbildning och forskning. Kursen uppmuntrar även till reflektion kring olika mediaformer.

Upplägg: Kursen består av fyra moduler med undersidor. Du kan välja att fördjupa dig i specifika delar alternativt följa kursen kronologiskt, från den första modulen som handlar om att planera din inspelning till den sista som handlar om hur du engagerar dina tittare i inspelningen eller bäddar in din inspelning i din kurs.

 

Sign up for this course today.

Enrol